Множество сигнали за агитация и купуване на гласове в Струмяни

Снимка: Infomreja.bg

Всички сигнали са разгледани и препратени от МВР

В ОИК – Струмяни, е постъпил сигнал по телефона от Анита Митрева – кандидат за общински съветник от ПП „Обединени земеделци“.

В сигнала се съобщава, че кандидатът за общински съветник от ПП ГЕРБ Стоянчо Укев е влязъл в кабинката за гласуване в СИК № 11 с. Драката и е отбелязал върху образеца на кандидатската листа за общински съветници поставена в кабината своята преференция.

На място в СИК № 11 с. Драката беше изпратен екип на ОИК - Струмяни, представители на различни политически партии, който екип докладва че:

По данни на председателя на членовете на СИК №11, след гласуване Анелия Гутева е информирала СИК, че върху образеца на кандидатската листа за съветници поставена в кабинката за гласуване е зачертаната преференция № 103 от листата на ПП ГЕРБ с името на Стоянчо Укев. Образецът незабавно е свален от членовете на СИК и е заменен от нов образец. Членовете на СИК нямат данни за това кой от гласоподавателите е отбелязал преференцията върху образеца на кандидатската листа за общински съветници.

Кандидатът за общински съветници от листата на ПП ГЕРБ – Стоянчо Укев, е придружил гласоподаватели от село Палат в изборното помещение, пожелал е да бъде придружител, но не е допуснат от членовете на СИК. Гласоподавателите от село Палат са гласували. След тях в кабинката е гласувала Анелия Гутева, която е подала и сигнала за попълнената в образеца на кандидатите по кандидатски листи преференция.

Общинска избирателна комисия – Струмяни указва на кандидата на ПП ГЕРБ Стоянчо Укев да не присъства в изборните помещения по време на изборния ден.

В ОИК – Струмяни, е постъпил сигнал по телефона от Красимир Бойков Митрев – застъпник от Местна коалиция „Обединена социалдемокрация“.

В сигнала се съобщава, че кметският наместник на с. Каменица Асен Митрев обикаля къщите на жителите от село Каменица и ги приканват да излязат да гласуват. Същият извозва гласоподавателите на с. Каменица с личното си моторни превозно средство до избирателната секция.

Общинска избирателна комисия – Струмяни препраща сигнала по компетентност на РУ на МВР - Сандански.

В ОИК - Струмяни ,са постъпили сигнали по телефона от Валентин Чиликов – кандидат за общински съветник от Местна коалиция „Обединена социалдемокрация“.

В сигнала се съобщава, че кметският наместник на с. Раздол Георги Пендурков и кмета на с. Игралище  Митко Стоянов обикалят къщите на жителите от село Раздол и село Игралище и ги приканват да излязат да гласуват. Същите извозват гласоподавателите на посочените населени места с личните си моторни превозни средства.

Общинска избирателна комисия – Струмяни препраща сигнала по компетентност на РУ на МВР - Сандански.

В ОИК – Струмяни, е постъпил сигнал по телефона от Севделина Георгиева Траянова, упълномощен представител на ПП „Обединени земеделци“.

В сигнала се съобщава, че кандидатът за кмет на община Струмяни Красимир Станков издигнат от местна коалиция „Обединена социалдемокрация“ и Борислав Цеков са обикаляли по къщите в с. Цапарево, провеждали са агитация и са купували гласове. В сигнала се твърди, че едно от лицата на които са дали пари е Росен Глинджурски, който днес е стоял пред изборната секция в с. Цапарево и е показвал неприлични жестове на влизащите да гласуват. Сигнала е подаден на Севделина Траянова от Елена Дончева.

Водена от горното, на основание чл. 87, ал.1, т.22 от Изборния кодекс и при спазване на законоустановения кворум,

Общинска избирателна комисия – Струмяни препраща сигнала по компетентност на Районна прокуратура - Сандански.

В ОИК – Струмяни, са постъпили сигнали по телефона от  Васил Тасев и Анита Митрева, кандидати за общински съветници от ПП „Обединени земеделци“.

В сигналите се съобщава, че кандидатът за кмет на община Струмяни Красимир Станков издигнат от местна коалиция „Обединена социалдемокрация“ раздава храна и провежда агитация пред секция №15 с. Цапарево. В сигнала се съобщава още, че Красимир Станков е бил заедно с Благой Цеков.

След подаване на сигнала, председателят на ОИК Струмяни Ваня Пецанова проведе телефонен разговор с председателя на СИК № 16 с. Цапарево Мария Панайотова-Стамболиева, която обясни, че няма информация за случилото се.

Общинска избирателна комисия – Струмяни указва на кандидата да се въздържа от поведение, което би се тълкувало като провеждане на агитация в изборния ден.

ОИК препраща сигнала по компетентност на РУ на МВР - Сандански.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK