Успешно приключиха дейностите на БМЧК - Кюстендил, „Мисли глобално, действай локално"

Снимки: БМЧК - Кюстендил

Успешно приключиха дейностите по проект „Летни дни“, финансиран от Фонд за подпомагане и оптимизиране на дейностите на Български младежки Червен кръст на областно и междуобластно ниво „Мисли глобално, действай локално".

Младежкият проект продължи три месеца и обхвана 15 деца, на възраст 10 – 13 години.

Целта бе обогатяване методите за работа на доброволците с деца от уязвими групи и различните възрасти, намиране на нови механизми за достигане до различните аудитории и групи и откриване на способи за оползотворяване ежедневието на децата през летните месеци.

По метода „Връстници обучават връстници“ децата преминаха през различни обучения по интересен, иновативен начин, проявиха своите лидерски качества мултиплицирайки наученото.

Чрез физическа активност и провокации младите хора бяха подтикнати към водене на по-раздвижен и здравословен от познатия на младежите начин на живот. Поставен бе акцент върху отношението им към останалите, към различията и осъзнаване на стойностните неща в живота.

Примерът на предишните поколения не е за подценяване, за целта се проведоха няколко срещи с дългогодишни доброволци на организацията.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK