Нови физкултурни салони и спортни площадки в близо 500 училища

Снимка: МОН

Крайният срок за изпълнение на всички дейности е до 31 декември 2027 г.

В 496 училища в страната ще бъдат изградени нови физкултурни салони и спортни площадки или съществуващите ще се ремонтират и обновят изцяло. Това ще стане по Програмата за изграждане и основен ремонт на спортни площадки и физкултурни салони в държавните и общинските училища на Министерството на образованието и науката. Списъците с одобрените по проекта образователни институции са публикувани на страницата на МОН.

Крайният срок за изпълнение на всички дейности е до 31 декември 2027 г., съобщават от образователнот оминистерство.

Програмата е разделена на три модула. Първите два са проектиране и изграждане на нови физкултурни салони и основен ремонт на съществуващи салони. Финансиране по тях ще получат общо 120 училища. Одобрените средства са в размер на над 137,5 млн. лева.

По третия модул за „Изграждане и основен ремонт на открити спортни площадки“ са одобрени проектите на 376 училища. Тяхната обща стойност е малко над 50,6 млн. лева.

Целта на програмата е подобряването на спортната култура и физическото възпитание на учениците чрез модернизиране на спортната база на училищата и създаване на условия за пълноценното ѝ използване както за провеждане на редовните часов по физическо е, така и на дейности извън учебния план.

При успешно реализиране на проектите до края на 2027 г. в близо една четвърт от училищата в страната ще бъде изградена нова, модерна спортна база.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK