Ученици от Банско и Разлог се завърнаха от надпревари в Благоевград с отличия

Снимка: Община Банско

Те се включиха в ежегодни издания на две различни надпревари

Ученици от Банско и Разлог се завърнаха от надпревари в Благоевград с отличия.

На стадион „Христо Ботев“ в областния град се проведе Международния турнир „Пиринска Бундеслига“. В надпреварата участваха 96 отбора от цяла България - София, Велико Търново, Кюстендил, Гоце Делчев, Пловдив, Враца, Перник, Сандански, Разлог и др. Сред тях бяха и младите футболни надежди от Футболен клуб „Балкан“ Добринище и Детско юношеската школа на ФК „Банско Тийм“. Децата, родени през 2014 г., 2015 г. и през 2016 г. играха със страст и устреми и се представиха отлично в конкуренцията със своите връстници.

Осемгодишните футболисти от Добринище, с треньор Иван Топузов, бяха най-добри на терена и спечелиха първо място с резултат 7:1 в среща на финала с „Олимпико“ София. Набор 2015 на ФК „Балкан“ се класира на четвърто място.

В първия етап, отборът на Банско - набор 2014/2015, воден от треньорите Тодор Паланков и Динко Слаев спечели трето място, а за най добър полузащитник беше избран Борислав Андонов, който получи индивидуална награда. Голмайстор на отбора стана Михаил Захов с 12 гола.

Във втория етап, козлетата от набор 2016, водени от Георги Галчев и Георги Кавръков, също спечелиха трето място и получиха своите купи и медали. С индивидуален приз се отличи Георги Лазаров за най-добър вратар, а голмайстор на отбора стана Димитър Шумаров с 14 гола.

Почетно първо място в раздел "Обреди и ритуали" спечелиха учениците от ОУ "Никола Парапунов"- Разлог на Националния ученически конкурс ,,За хляба наш…“ в Благоевград.

Журито беше впечатлено от изпълнението на обичая „Престапулка“ на групата за народни танци към НП "Заедно в изкуствата и спорта" с ръководител Мария Калоянова, а учениците от 3. Б клас с ръкводител Илия Пукнев завоюваха второ място с драматизацията "Хлябът - Божи дар".

В XXV Национален ученически празник участие взеха и учениците от СУ "Братя Каназиреви" и техните ръководители Елена Колчева и Вили Бельова.

Участниците в обреда "Престъпулка"- Даная Христова, Величка Попниколова, Йоана Какалова, Георги Боризанов, Ивайло Фарфаров и Атанас Купенски от 5 В клас показаха артистичност и със силни думи спечелиха II място в раздела „Обреди“.

Никола Сланчев от 10 В клас се класира на II място с написаното есе на английски "Our bread is...", Ани Велева от 10 В клас участва с рисунка на тема "Жътва край Пирин".

Учениците Георги Татарски от 5 А, Елена Джолева от 5 Б, Полина Бельова от 6 А и Виктория Коцакова от 12 А кл. участваха с рецепти, свързани с хляба.

Националният конкурс се организира ежегодно, за да се формира отношение на децата към хляба, защото в „сърчицето на малкото зрънце е скрита тайната на живота“.

Снимка: Община Разлог

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK

//