Над 10 обекта крадат вода в Дупница! Кметът сигнализира прокуратурата

Снимка: Infomreja.bg

Комисия ще организира конкурса за отдаване под наем на сградата на ВиК - Дупница

Над 10 обекта крадат вода в Дупница. В тази връзка още днес пускам сигнал до Районната прокуратура за всички незаконни отклонения на територията на общината. Това са потребители на ВиК услуги, присъединени незаконно без да имат измервателни уреди на водопроводи, извършени със знанието или незнанието на ВиК – Дупница, алармира на пресконференция кметът на града Първан Дангов.

Той посочи, че съобразно решението на ОбС-Дупница от миналата седмица за откриване на процедура по избор на наемател на сградата на ВиК, с негова заповед ще бъде назначена комисия, която ще организира провеждането на конкурса.

„Предпочитам оттук нататък да не говорим затова, че водата в Дупница идва от планината и затова трябва да бъде 95 ст., например. Когато водата идва от планината всеки е свободен с тубичка да отиде и да си напълно от кладенчето“, каза още кметът на Дупница.

Дангов коментира и темата от вчерашния ден, свързана с премахването на опасни дървета от центъра на града. Той отправи питане към всички, които го критикуват в социалните мрежи - Кое е по-ценно човешкия живот или живота на едно дърво?  

„В Дупница не е извършвана санитарна сеч през последните 20 години. Анонсирах, че ако ние не започнем да се справяме с този проблем професионално - с архитекти, ландшафни специалисти, които да ни съветват как да окастрим короните на дърветата, ще бъдем твърде закъснели.

„Искам града да има нов облик по отношение на зелената система и цветята. В момента реализираме проект на ГЕРБ, който е на стойността около 500 хил. евро за зелените площи на града“, коментира кметът.

Той отново припомни, че високи дървета не се засаждат около сгради.

„Вчера не е направено нищо незаконно, има протокол, съставен от служители на администрацията“, категоричен бе кметът.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK