Урок по родолюбие в Раждавица: Атанас Плачков монтира 6-метров пилон за 3-ти март

Снимка: Атанас Плачков

На Националния празник на България - 3 ти март, на пилона ще бъде издигнат българския трибагреник

Полицаят от районно управление Кюстендил Атанас Плачков монтира 6-метров пилон на "Скалата" над родното село на баща му - Раждавица. Пилотът е монтиран до треметровия кръст и беседка, които преди около 5 години също бяха изградени от кюстендилеца Атанас Плачков.

Пилонът е финансиран от Плачков, като за изливането на фундамента му е помогнал неговия син Крум, а специфичните заварки са направени от Рангел Рангелов, който има автосервиз в Кюстендил и къща в с. Копиловци.

На Националния празник на България - 3 ти март, на пилона ще бъде издигнат българския трибагреник. Плачков се надява знамето да бъде издигнато от деца. Самият той споделя, че хората от неговото поколение са издигали знамена на България и в училище, и в казармата, и на много други места.

„Това е малък урок по родолюбие. В училище темата за патриотизъм е пренебрегната, но всеки български родител е длъжен да учи децата си да обичат всичко българско и родно, да пазят традициите и да знаят историята“, обяви пред ИНФОМРЕЖА Плачков.

Българският трибагреник е осигурен от кмета на Община Кюстендил инж. Огнян Атанасов. В момента се организира тържество по освещаване и вдигане на знамето, което се планува да се случи точно на 3-ти март в 13.00 часа.

„Тъй като голяма част от българските деца не знаят думите на химна, на стихотворението "Аз съм българче" и др. значими стихотворения, в подпокривното пространство на беседата ще бъдат закачени текстове на химна и на стихове, които всеки българин трябва да знае“, обяви дейният кюстендилец.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK