Георги Петров: БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ ще работим за нарастване доходите на работещите хора

Снимка: ВМРО - Кюстендил

Ще осигурят безплатни лекарства за учениците и пенсионерите

Ние, Българските патриоти ще работим за повишаване на средната пенсия за страната минимум до 700 лв. Ще настояваме за преизчисляване на пенсиите на всички българи, които имат изискуемия трудов стаж и предвиждаме минимум 30% ръст на пенсиите до края на мандата. Нарастването на доходите на работещите хора продължава да бъде една от основните ни цели  до края на мандата.

Ангажираме се да правим благоприятна среда за инвестиции и повишаване на производителността на труда, така че нивата на средната работна заплата да достигнат до минимум 2500 лв.

Минималната работна заплата ще бъде увеличавана всяка година по формула като процент от средната по сектори и региони. Това обяви водачът на листата на КП,,БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ - ВМРО, ВОЛЯ И НФСБ" за 10 МИР - Кюстендил, Георги Петров.

Ето и останалите приоритети:

-  Ще осигурим подпомагането на пълнолетни родители, завършили минимум средно образование, в размер – 2000 лв. при раждане на първо дете, 5000 лв. при второ и 10 000 лв. при трето дете. Ще се борим за увеличение на парите за втората година майчинство до достигане на поне 80 % от МРЗ. В момента са 380 лв. на месец, а минималната работна заплата е 650 лв.

-  Ще осигурим безплатни лекарства за всички ученици до 18-годишна възраст и за пенсионери над 65 години.

-  Ние от Българските патриоти считаме, че всяко българско дете има право безплатно да посещава ясла и детска градина. Изграждане на нови детски градини и ясли. Ние от Българските патриоти ще осигурим безплатни учебници и учебни помагала на всички ученици до 12-и клас. По всеки от общообразователните предмети трябва да има по един учебник, одобрен от МОН. Безплатен спорт за децата в училище.

-  Ще продължим битката с картелите! За справедливи цени на горивата! Изграждане на държавна верига бензиностанции, която ще даде шанс на народа, не само да оцелее, но и да се развива.

-  Българските патриоти ще настояваме за въвеждане на необлагаем минимум, за да подкрепим хората с ниски доходи. Ще настояваме и семейно подоходно облагане, което извоюваме за 2021г., предвиждащи данъчни облекчения за всяко работещо семейство, както следва – 450 лв. за едно дете, 900 за две, 1350 за три деца, да стане постоянно и сумата до края на мандата да се увеличи до 600 лв. за първо дете, 1200 за две и 1800 за три деца.

-  По-добри условия за малкия и среден бизнес. Намаляване на данъка върху ЕТ – намаляване на данъчната ставка върху доходите от стопанска дейност на едноличните търговци от сегашните 15% на 10%. Отпадане на данък „дивидент“ и т.нар. данък „уикенд“. Ускорена данъчна амортизация за инвестициите в машини, оборудване и технологии.

-  Въвеждане на електронно правителство и оптимизиране на държавните разходи до 35на сто от БВП.

-  Нов подход за интеграция на циганите чрез образование, труд и санкции при неспазване на закона.30 години ни се предлага всяка следваща власт интеграция на „ромите“, която ни учи да ги понасяме каквито са , а за тях създава привилегии и чувство за безнаказаност. В резултат те мизерстват и се маргинализират, но бароните им и НПО забогатяха чувствително.  В резултат имаме социален паразитизъм и криминален взрив, но пък удобен електорат за всеки, който си плаща.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK