Проф. д-р Георги Апостолов с участие на международен форум в Китай

Снимка: Infomreja.bg

Проф. д-р Георги Апостолов ще участва в международен форум в Китай. Апостолов е зам.-ректор по по научно-изследователската дейност и докторантското обучение в ЮЗУ "Неорит Рилски".

По покана на Университета в Сиян в Китай Апостолов ще вземе участие в голям международен форум, който ще се проведе от 21 до 27 септември.

В събитието ще участват 77 представители на университети от цял свят и 105 от Китай. Целта на форума е установяване на сътрудничество в сферата на висшето образование и науката, което включва обмен на студенти и преподаватели, разработване на съвместни образователни програми и научноизследователски проекти, организиране на международни конференции, инициативи и др.

По време на форума, участващите висши училища ще учредят „алианс на знанието за по-добро бъдеще“.

Благоевградският университет има прекрасни връзки с Китай. И към момента е активен центърът за изучаване на китайски, в който работят студентки от източната страна. В края на миналата учебна година бе открит центърът, където ще се провеждат езиковите курсове. Обучението е безплатно за студенти, докторанти и преподаватели, но е отворено и за желаещи граждани срещу такса. 

Проф. Магдалена Панайотова - декан на Филологическия факултет, сподели, че има доста хора, които са се записали. Те ще се запознаят с културата, езика и традициите на Китай. 

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK