Жените творци на Благоевград показаха картините си в Общината

Снимки: Община Благоевград

Изложбата ще бъде там до април

В навечерието на Международния ден на жената кметът Методи Байкушев, Татяна Лазарова, председател на Женско сдружение "Искрици", и Живко Янев, председател на благоевградското сдружение на художниците „Македония Арт“ официално откриха изложбата "Жените творци на Благоевград".

Събитието се състоя във фоайето на Община Благоевград, което в рамките на месец се превръща в галерия за 97 произведения на изкуството.

„Уважаеми дами, изключителна чест и привилегия е да открия тази изложба! В навечерието на Международния ден на жената не мога да кажа нищо друго, освен - Благодаря Ви! Благодаря Ви, за това, че ни дарявате с живот, носите цялата любов със себе си и сте най-добрите професионалисти във всеки един екип. Не случайно в моите екипи винаги има мнозинство от жени. Като творци Вие създавате красота, която възпитава у нас мироглед, отношение към ближния и към света. Пожелавам Ви здраве и творческо дълголетие", с тези думи кметът поздрави изявилите се дами.

Поздрав към гостите с песни, посветени на учителката и майката, отправиха и децата от Вокална група “Усмивка” с ръководител Христина Маркова.

Изложбата "Жените творци на Благоевград" стартира през 1999 година и се провежда за 26-ти пореден път. Тази година тя обединява творбите на 32 жени от Благоевград, сред които на утвърдени творци и млади любители художници.

Инициативата е организирана от Женско сдружение "Искрици" с подкрепата на Общината. Всеки желаещ да се наслади на произведенията на изкуството има възможност да разгледа изложбата до 6 април във фоайето на институцията.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK