ВМРО: Сглобката е вредна за България и носи повече щети, отколкото ползи

Снимка: ВМРО

Подготвяната ротация няма да произведе нищо повече от повторен провал

От ВМРО – Българско национално движение не виждаме никакъв обществено полезен смисъл от съществуването на т.нар. „сглобка“. Видната, но неофициализирана формално коалиция между ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС е пълен управленски и политически провал. Подготвяната ротация няма да произведе нищо повече от повторен провал.

Това правителство – Денков-Габриел, не съумя дори да се доближи до изпълнение на нито един от приоритетите си. Постигнаха фиаско с приемането ни в Шенген – частичен прием, а най-важният елемент – отпадане на контрола по сухопътните граници, все още е мираж. Провалиха се и в приоритета си за приемане на България в Еврозоната. Съдебната и конституционната им реформа се оказа едно „мазно турско кафе“, чийто ефект за хората не е ясно точно какъв е.

Сглобката не реализира нито една реформа, нито една. Това управление е само и единствено „Постове и Пари“.

ВМРО - Българско национално движение категорично смята, че на сглобката трябва да бъде сложен край, кабинетът Денков да подава оставка и никаква ротация. ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС са затънали в безпринципност, клиентелизъм и финансово-икономически афери. По никоя от важните за българските граждани теми този кабинет и създалите го парламентарни партии не направиха абсолютно нищо. Ние сме свидетели на поредно покачване на цените на горива, храни, услуги. Свидетели сме на хаос в енергетиката. Хаос в земеделието. Тотален хаос в сектор „Сигурност“, неработещи разузнавателни и правоохранителни служби. Здравеопазването е в колапс и съпътствано отново от каскада публични скандали. Списъкът не е изчерпателен, но е показателен за немощта на сглобката и тоталното откъсване от реалните проблеми на българските граждани.

Българското общество се нуждае от мерки за подобряване на образование, на здравеопазване, укрепване на сигурността и усилване на българската армия. По всяка една от тези теми настоящата сглобка се провали и продължава да се проваля. Политическата легитимност на този кабинет, събрал несъбираемите, е изчерпана отдавна. Безпринципната сглобка няма програма, няма план за действие и за девет месеца не може да отчете нито една съществена мярка, подобрила живота на гражданите.

Не приемаме тезата, че алтернатива няма. Напротив, когато властта очевидно не се справя, тя трябва да бъде сменена. Вместо ротация е редно да има нови парламентарни избори, за да се даде оценка и българите да си кажат искаме ли да я караме пак така или да се върви към национално отговорна и пробългарска политика, посочват от ВМРО.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK