Връчиха дипломите на абсолвентите от Юридически факултет на ПУ “Паисий Хилендарски”

Снимка: Министерство на правосъдието

Днес с пълна сила мога да кажа: честито, колеги юристи, обяви правосъдният министър Янаки Стоилов

Министърът на правосъдието проф. Янаки Стоилов присъства на връчването на дипломите на абсолвентите от Юридически факултет на ПУ “Паисий Хилендарски”. 

“Днес с пълна сила мога да кажа: честито,  колеги юристи. Днес вие успешно приключвате един фактически състав, но това не е достатъчно. Днес положението е такова, че за много от юридическите професии ще трябва да се полагат изпити. Още преди това трябва да се положи изпит за юридически правоспособност”, обърна се министърът към абсолвентите. 

Той допълни, че с ръководството на министерството активно работят за възможността изпитите за правоспособност да се привеждат три-четири пъти годишно при наличие на достатъчно кандидати.

“Добрите юристи трябва постоянно да усъвършенстват своите знания, да имат критично и самостоятелно мислене. Не да заобикалят закона, а да познават всички тънкости, за да постигнат искания правен резултат. Очаквам, че със солидната база, която вече имате, по-нататък ще натрупвате и нови знания, и главно практически опит в прилагане на правото”, каза още проф. Стоилов.  Той отбеляза, че юридическото образование отваря много врати: “Дано имате възможност да влезете през тази, която искате - едни от вас в магистратурата, други в адвокатурата, в държавната администрация, а защо не и като заместник-министри и министри. Пред вас има възможности. Пожелавам ви да бъдете мотивирани не само от лична реализация. Богатите и силните обикновено има как да защитят своите права. Вашата мисия е да се погрижите за тези, които се нуждаят от подкрепа. Тези, които трябва да постигнат справедливостта, към която се стремят.”

Министърът връчи дипломите на отличниците на випуска, а от името на Министерството на правосъдието предостави на всички завършващи юбилейното издание на Конституцията по повод 30 години от подписването й. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK