Постоянен арест за кюстендилец, пребил жестоко 45-годишен мъж

Снимка: Infomreja.bg

Пострадалият е транспортиран в столично здравно заведение

Районен съд – Кюстендил взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на Е. Х., на 30 години, от гр. Кюстендил. Той е привлечен като обвиняем за причиняване на средна телесна повреда, след нанасяне на удари с юмруци в областта на главата – временно разстройство на съзнанието и мозъчен кръвоизлив, съобщават от пресцентъра на съда.

Районна прокуратура е привлякла Е. Х. като обвиняем, за това че на 04.05.2024 г., в гр. Кюстендил, на бул. „България“ чрез нанасяне на удари с юмруци в областта на главата, е причинена средна телесна повреда на 45- годишен мъж от Кюстендил. Нанесен е тежък побой, пострадалият е транспортиран в столично здравно заведение, където му е извършена хирургична интервенция и към момента не е в съзнание, посочи в пледоарията си прокурорът.

Районен съд - Кюстендил уважи искането на прокуратурата за вземане на най- тежката мярка за неотклонение – „Задържане под стража“. Видно от събраните на досъдебното производство доказателства и разпити на свидетели, може да се направи обосновано предположение за авторство на инкриминираното деяние.  В анализа на цялостното му поведение: опитал да се укрие от служителите на полицията и постановеното принудително довеждане, съпоставено с данните от предходното осъждане, факта че последното наказание „лишаване от свобода“ за срок от 6 месеца е изтърпяно на 02.01.2024 г., водят съда до извод, че е налице и втората предпоставка по чл. 63, ал.1 от НПК, а именно реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши ново престъпление, се казва в мотивите на съдия Чавдар Тодоров.

Определението, с което по отношение на Е. Х. е взета мярка за неотклонение „Задържане под стража“, подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Кюстендил, в 3- дневен срок, считано от днес.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK

//