17 загинали след руски ракетен удар по Чернигов

Снимка: БГНЕС

Нанесени са щети по болница и учебно заведение

17 души са загинали, а повече от 60 са пострадали при руска ракетна атака срещу украинския град Чернигов. Нанесени са щети на четири многоетажни сгради, болница, учебно заведение и десетки автомобили. По информация на местните военни власти руската армия е атакувала града с три крилати ракети „Искандер”, пише Нова тв.

Чернигов, където живеят около 250 хиляди души, се намира на около 150 км северно от столицата Киев, близо до границата с Русия и Беларус. След атаката украинският президент Володимир Зеленски отново призова западните страни да изпратят на Украйна повече системи за противовъздушна отбрана.

„Всичко е изпочупено. Слава Богу, не бяхме вкъщи. Всичко това ще бъде възстановено, най-лошото е, че загинаха хора. Никой няма да ги върне”, каза Олга Пикуца, жител на Чернигов.

„Все още не съм се съвзела напълно. Не мога да осъзная какво се е случило. Най-важното е, че по това време детето ми беше в мазето на училището - успяха да се скрият навреме. Най-много се притеснявах дали ще стигнат до убежището, защото имаше информация, че ще има още ракети”, споделя  Ирина от Чернигов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK