Председателят на БЧК даде висока оценка на Червенокръстката организация в Кюстендил

Снимки: ОА - Кюстендил

Зам.-областният управител Мария Зарева увери организацията на БЧК, че в лицето на ОА - Кюстендил имат добър партньор

“Нашата сила - това са доброволците ни. Това са хора, които са наследили традициите и доброто възпитание на своите баби и дядовци, на своите майки и бащи - да бъдат добри, да бъдат съпричастни и да помагат. Не са много националните структури, които с такъв малък състав са свършили толкова много работа. Благодаря на всички вас, свършили сте огромна работа!” С тези думи генералният директор на БЧК акад. Христо Григоров се обърна към делегатите по време на областния съвет на организацията в Кюстендил. Той бе гост на общото отчетно събрание на Червенокръстката организация в Кюстендил. 

“Ръката, която подаваме, е силна, защото ние въведохме една формула: Обединявай и решавай проблемите!”, заяви акад. Григоров. Той обясни, че с дейността си БЧК достига годишно до близо 700 хил. души в цялата страна и благодарение на тази помощ много от тези социално-уязвими групи оцеляват. “Помагаме на хората в нужда и ще продължаваме да помагаме. Помагат тези млади хора тук - с големи сърца и топло отношение”, каза Христо Григоров. 

Гости на събитието на БЧК бяха също зам. - областният управител Мария Зарева, зам.-кметът на Кюстендил Кристиян Иванчов и зам.- генералният директор на БЧК д-р Славина Джамбазова. 

Мария Зарева поздрави БЧК за дейността, която осъществява и увери присъстващите, че в лицето на Областна администрация - Кюстендил винаги ще срещат подкрепа за осъществяване на дейността си. 

Доц. Екатерина Керемидарска представи отчет за дейността на областната организация на БЧК - Кюстендил за изминалата година. БЧК има структури и в 9-те общини, като най-много са членовете в Кюстендил - 980, а в цялата област общо са 1800. “Има активизиране на бройката на членовете на младежката структура - за изминалата година са 30”, отбеляза доц. Керемидарска. БЧК са се включили в различни доброволчески, обучителни, социално-здравни и проектни дейности през изминалата година, отчетоха още от организацията. 

“На фона на тежката социално-икономическа и демографска картина, БЧК полага системни грижи за реализиране на своята мисия. Искам да изкажа благодарности и да поздравя всички доброволци за отдадеността, добрата работа и усилията, които положиха и през изминалата година”, заяви доц. Керемидарска. 

Отчет на младежката структура даде областният й координатор Велизара Стоева. Младите хора са реализирали десетки обучения и инициативи в направленията: хуманитарни дейности, образование; инициативи, насочени към младежи, екология и т.н. “С всички сили се стараем да разпространим посланието, че доброто е заразно”, каза Стоева. Тя сподели, че е в БЧК от 6-ти клас и се гордее с това, което прави. “Радвам се, че имам възможност да съм част от това голямо семейство и с гордост да се нарека доброволец на Българския червен кръст”, каза Велизара. 

Д-р Славина Джамбазова също даде висока оценка за работата на организацията на БЧК - Кюстендил. “Сред 28-те областни организации това е една от организациите, които ни направи изключително впечатление - и заради сложната среда, и заради това, което се полага като усилия да се преодолеят предизвикателствата и да се направят смислени инициативи за уязвимите групи от хора. Този малък състав е изключително ефективен! Извършил е толкова много смислени дейности и толкова много са хората, за които е направено нещо”, похвали д-р Джамбазова. 

Директорът на БЧК - Кюстендил д-р Емилия Кацарска представи плана за работа на областната организация за настоящата година, а Жулиян Чифудов отчете бюджета за ‘23 г. и представи проекта на новия бюджет за 2024 г. 
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK