Акция в Благоевградска област: Проверяват всичко и всички, 4-ма са задържани

Снимки от Разлог/ МВР

Регистрирани са 3 престъпления

Днес в област Благоевград се провежда специализирана полицейска операция по линия на противодействие битовата и конвенционалната престъпност, като се извършват и проверки по метода „Широкообхватен контрол“  за употреба на алкохол, наркотични вещества, неправоспособност, използване на обезопасителни колани и системи за обезопасяване на водачите и пътниците в превозните средства.

На територията, обслужвана от РУ-Разлог, от екипи на Главна дирекция „Жандармерия, специални операции и борба с тероризма“, полицейски служители на ОДМВР-Благоевград, РУ-Разлог и РУ-Банско съвместно със служители на НАП, БАБХ и ДГС-Благоевград са проверени: 86 лица, 68 МПС-та, питейно заведение и 2 търговски обекта.

Задържано е едно лице.

Съставени са 10 акта за установено административно нарушение и 15 фиша, както и 3 акта за установено административно нарушение по Закона за българските лични документи. От служители на БАБХ са съставени три протокола и един акт за установено административно нарушение.

В хода на специализираната полицейска операция общо на територията на областта са проверени 344 лица, 278 МПС, 4 пункта за черни и цветни метали, 14 заложни къщи, 5 автоморги, 6 питейни заведения и 20 търговски обекта. Иззета е около 17,90 грама тревиста маса, реагираща положително на канабис.

Задържани са 4 лица.

Съставени са 24 акта за установено административно нарушение и 69 фиша.

Регистрирани са 3 престъпления. Образувани са две досъдебни производства по чл.354а, ал.3 от НК. От представителите на другите институции са съставени един акт за установено административно нарушение и 11 констативни протокола, съобщават от Министерството на вътрешните работи.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK