Кметът на Гоце Делчев и посланикът на Германия обсъдиха възможности за сътрудничество

Снимки: Община Гоце Делчев

Посланик Айххорн се запозна с икономическата среда, с природните и културните дадености в региона

Кметът на община Гоце Делчев проведе днес работна среща с посланика на Федерална република Германия у нас, Н. Пр. Кристоф Айххорн.

На срещата присъстваха също заместник-кметовете на община Гоце Делчев Валери Сарандев и Саид Иброш, както и най-големият инвеститор в района – Бертрам Ролман, собственик на групата "Пирин-текс" в града.

Срещата и посещението в община Гоце Делчев са опознавателни и се осъществиха със съдействието на немския бизнесмен Бертрам Ролман. Целта е посланик Айххорн да се запознае с икономическата ситуация в района, с природните, културните и демографските дадености. По време на срещата си с ръководството на община Гоце Делчев, Негово превъзходителство изрази чудесните си впечатления от района.

Кметът на община Гоце Делчев изрази желание да бъде обмислена възможността за немски инвестиции в района. «Ние винаги сме подкрепяли и ще подкрепяме всеки чуждестранен инвеститор, който би искал да развива бизнес в община Гоце Делчев», каза кметът Владимир Москов.

Той допълни също, че Бертрам Ролман е дошъл да инвестира в община Гоце Делчев в едни от най-трудните години и на практика е спасил местната икономика.

По време на срещата бяха обсъдени също възможностите за сътрудничество в областта на образованието и културата, както и реализирането на съвместни проекти.

Негово Превъзходителство Кристоф Айххорн получи от кмета на община Гоце Делчев знака на града с пожеланието скоро да се върне отново и тази среща да сложи началото на още по-ползотворно сътрудничество.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g