Община Банско търси домове за бездомните кучета

Снимка: Община Банско

Инициативата за осиновяването им вече има резултат

Инициативата на Общинската администрация в Банско за осиновяване на бездомни кучета постигна първия си положителен резултат. На апела откликна добродетелка, която осигури дом на две кучета.

Животните, които община Банско предлага за осиновяване, са в добро здравословно състояние, с извършени кастрация, ваксинация, чипиране и обезпаразитяване, имат ветеринарен паспорт.

От осиновителите се изисква да осигурят добри условия за отглеждането на домашния любимец, медицински и ежедневни грижи за изхранване и разходка. Отговорността да се грижиш за куче безспорно е огромна, но със сигурност любовта и емоциите си заслужават.

Спасеното животно без порода е много по-вероятно да е здраво от животните от развъдници. Причината е естественият подбор. На улицата оцеляват само най-здравите, силните, умни и съобразителни животни.

Инициативата на Община Банско за намиране на дом за безстопанствените кучета е перманентна. Защото решението е не настаняването в приют, а осигуряването на безопасен дом на нуждаещо се куче.

С инициативата ОСИНОВИ МЕ: БезДОМен или ДОМашен - ТИ РЕШАВАШ! се цели постигане на здравословна среда за гражданите и на хуманно отношение към животните.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK