Куче отхапа носа на млада фотографка в Кюстендилско

Снимка: Infomreja.bg

Петя се нуждае от спешна операция в Турция, необходими са още над 150 хил. лв.

Нелеп инцидент преобърна живота на младата фотографка от София Петя Георгиева. Тя пристига в Кюстендилско заедно със сестра й Калина Георгиева, за да си закупят къща на село. 

На 18 март Петя беше нападната от голямо куче порода Алабай, нараняванията бяха много тежки и единственото решение е реконструкция на част от лицето. В България беше извършено лечение, носът ѝ беше пришит обратно с надеждата нещо да се захване, нещо да остане. Ние сме изключително благодарни, защото екипът по лицево челюстна хирургия в „Пирогов“ се грижи прекрасно. Професор Янев даде всичко от себе си и ние се чувствахме много спокойни в България наистина“, разказва Калина Георгиева, сестра на пострадалата Петя.

Пострадалото момиче е в изключително тежко физическо и психическо състояние. Първа помощ й оказват медиците в Кюстендил, а след това е транспортирана в София. Тежката травма е в областта на носа й изисква функционално, естетично и психосоциално лечение в чужбина.

Благодарение на професионализма и топлото човешко отношение на доц. Янев, д-р Фичеров и цялото отделение по Лицево-челюстна хирургия, УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“, Петя е в добро общо състояние. На този етап е направена процедура PRP, процедура с плазма, а Петя вече е провела терапия в кислородна барокамера, която да помогне на тъканите да се захранят и некрозата да бъде минимизирана. Най-доброто решение за Петя е да бъде предприето спешно пътуване до Израел, където едни от най-добрите специалисти по лицево-челюстна хирургия и пластични реконструкции да извършат необходимите операции и процедури по възстановяване на лицето ѝ. Нужно е да бъдат извършени няколко операции на приблизителна стойност от 95000$, обясни сестрата на Петя – Калина. 

„Към момента имаме към 50 000 лв., необходими са над 200 000. Липсват около 150 000. Всичко ще стане ясно днес след първата операция, когато видя точно какво ще трябва да се прави“, обяснява Калина.

Семейството на момичето още не може да преживее шока от случилото се, а самата Петя се нуждае и от психологическа помощ.

Всеки, който иска да помогне на Петя, може да го направи на следната банкова сметка:

BG39FINV91501003698194
swift FINVBGSF
Kalina Georgieva,
adress: Bul. Dragan Tsankov 37, Sofia

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK