Йоанис Козас, свързан с опита за убийство на жена от Благоевград, е на свобода

Вляво Йоанис, вдясно - Кирил Лукаров

Той е под гаранция, която няма проблем да плати и да продължи живота си спокойно

Йоанис Козас е пуснат под гаранция.

Това определи благоевградския съд, който определи гъркът да плати 5000 лв. за свободата си.

Козас бе с наложена мярка „домашен арест“ след като бе хванат да шофира след употребата на наркотици. При претърсване на жилището му бяха открити незаконни боеприпаси.

Йоанис Козас е собственик на фабрика за маслини, а името му се свързва с евентуално поръчителство на нападението му над бившата му съпруга – Стефка Терзийска.

Фактическият извършител – Кирил Лукаров, бе задържан и все още е в ареста с обвинение за умишлено убийство, а неофициално стана ясно, че Лукаров и Козас са свързани помежду си благодарение на дилър на наркотици.

Лицето Х помогнало на Козас да намери човек, който да посегне на Стефка, която загуби окото си след жесток побой наред бял ден пред дома си.

Причината за връзката на Козас пък с разносвача на дрога е, че гръкът употребявал различни наркотици от години. Пред съда е заявил, че в момента е онкоболен и канабисът облекчава страданието му.

Преди началото на зимните празници се проведе шествие с искане за справедливост за Стефка. Граждани казаха „не“ на насилието.

Мотивът на Козас остава неизяснен, а самото разследване не е оповестило дали действително той е поръчител, но отново неофициално се твърди, че финансов интерес, свързан с фирма, стои в основата на всичко.

В момента Козас живее в село Дъбрава, в къща, наследствена за Стефка. А тя живее с двете си деца, снаха си и внучето си в апартамент в града.

Гръцкият гражданин е женен за по-млада от него жена.

Пред ИНФОМРЕЖА Стефка разказа за отношенията им по време и след брака.

В момента жената се движи с охрана в страх да не бъде довършено замисленото убийство.

Децата на Терзийска не поддържат връзка с баща си, а в деня на нападението и приемането ѝ в „Пирогов“ – Козас е посетил в болницата, задавайки въпроси на по-големия си син как е майка му, но фактически разкрил чрез питанията си елементи от подготвеното нападение, които дотогава не са били известни никому.

Кирил Лукаров пък е с криминални прояви. Той е познат в града с агресивно поведение, наеман за бияч, изпълнител на кървави поръчки, употребяващ наркотици. По съвпадение се оказва, че Кирил живее в близост до Стефка, но не се познават. Младият мъж е дете на разведени родители. След нападението той се укри в Сандански, откъдето е партньорът на майка му.

В социалните мрежи Терзийска коментира гаранцията на Козас:

Та той досега под домашен арест ли е бил изобщо ???? Доколкото съм запозната, всяка седмица беше освобождаван, за да посещава лечебни заведения в Гърция (защото явно тук болници нямаме), а множество хора дори са го виждали да шофира по града (с иззета книжка) “конфискувания” си автомобил. Как съда и прокуратурата установяват здравословното му състояние? Да не би да са проверили истинността на подадените от гръцки болници документи? Дори и да могат, имат ли интерес да го направят? Или липсата на интерес е добре възнаградена от недосегаемия Йоанис??? Така че, драги господа престъпници, ако ви хванат да шофирате надрусани, ако в дома ви открият наркотици, незаконни оръжия и патрони (в количества, на които биха завидели местните РПУ-та), не падайте духом! Кажете, че сте болни! Изпринтете един лист, на който да пише заболяването ви (вие решавате какво да е то, но съветвам да е нещо много страшно и животозастрашаващо) и помолете някой приятел доктор да се разпише. Само че гледайте да работи в друга държава, за да сте сигурни и вие и той, че няма кой да провери дали е истина! Ако пък и това не сработи, не губете надежда, имате още една възможност, която работи безотказно - “купете” си интереса на праворъздавателните органи!

А някой запита ли се защо този изверг не е дал кръвна проба да го тестват за наркотици? Защото ще покаже не само марихуаната, за която твърди, че употребява за медицински цели. Цял град знае неговата "слабост" към разни бели вещества

Когато имаш "възможности" можеш да си набавиш всякакви медицински документи, които са естествено от чуждестранни лекари ...колко удобно! Като живее 30 години в България, защо не посещава български лекари и болнични заведения???

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK