Български банди се биха край Неапол

Снимка: iStock

В малката община Мондрагоне живее от над 10 години голяма общност български роми, които работят в земеделието

Банди българи се биха по улиците в южната италианска община Мондрагоне, в близост до Неапол, предизвиквайки ужас у живеещите наблизо и у шофьорите на преминаващи автомобили. Според местните медии десетки българи с камъни, бухалки и дървени прътове се вилнели едни срещу други пред очите на уплашениете местни жители, пише "Кориере дела сера".

Боевете между българските банди започнали на 2 май вечерта след разгорещен конфликт между банди на улица "Маргерита" и улица "Савона".в Мондрагоне, пише news.bg. Воюващите едни срещу други българи били млади хора. Не е ясно какво е породило конфликта между тях. Предполага се, че става въпрос за предотвратен опит за кражба от страна на някой от едната банда, или пък за саморазправа заради други мотиви.

Кметът на града Франческо Лаваня прати тревожно известие до префекта на град Казерта Джузепе Касталдо. Той поиска спешното свикване на властите от провинцията, отговарящи за реда и сигурността. Кметът призова за ангажирането "на всички нива на отговорните за обществения ред" и за въвеждането на извънредни мерки с цел подсилването на контрола на държавните органи за сигурност в зоната. Лаваня каза, че общинската полиция не разполага с необходимите ресурси, за да се справи с подобни епизоди на жестокост. За случилото се е информиран и министърът на вътрешните работи Матео Пиантедози.

Мондрагоне е община с 26 хил. жители в провинция Казерта, северно от Неапол. В малката община живее от над 10 години голяма общност български роми, които работят в земеделието. Сцени на саморазправа между тях е имало често и в миналото, особено през лятото на 2020 година по време на пандемията от COVID-19.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK

//