ПП-ДБ организираха за благоевградчани профилактично мерене на кръвна захар и кръвно

Снимки: ПП

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

ПП-ДБ организира профилактично измерване на кръвна захар и кръвно налягане на благоевградчани в съботния ден. Д-р Олег Сатиев и медицинският физик Крум Стоилов измериха безплатно показателите на над 250 жители на града в приемна на открито. Инициативата цели да насърчи гражданите да обръщат внимание на здравето си и да не пропускат профилактичните прегледи. Още повече, че държавата по време на кабинета „Денков“ осигури средства за повече направления при личните лекари – за превенция с прегледи при специалисти.

Откритата приемна с безплатни консултации бе разположена до пазара в Благоевград. Д-р Сатиев мереше кръвна захар, като за всеки гражданин бе подсигурен комплект от индивидуални игла и тест лента. Медицинските лица, които извършваха  манипулациите, спазваха изискванията за безопасност. Крум Стоилов и асистент мериха кръвното на пожелалите граждани.

В рамките на профилактичните замервания лекарите установиха, че показателите на повечето граждани бяха в норма. При част от хората се установи по-висока от нормалната кръвна захар, а при други – високо кръвно налягане. Те бяха посъветвани да се обърнат към личните си лекари за детайлни изследвания.

Д-р Олег Сатиев е ортопед с дългогодишна практика в Благоевград. Крум Стоилов е медицински физик експерт в отделението по лъчелечение на СБАЛО ”Свети Мина“ в Благоевград и МБАЛ “Сърце и мозък“ в Плевен. И двамата са кандидат депутати в листата на ПП-ДБ от Благоевград за изборите на 9 юни. В инициативата днес в Благоевград участваха и кандидатите за народни представители от ПП-ДБ Ваня Кромбоа, Николай Божков, Янко Христов, Иво Иванов, Атанаска Ковачева и Дейвид Давидков.

За 10 месеца управление кабинетът „Денков“ направи първи стъпки за здравеопазване в полза на гражданите, а не за печалби. Над 400 лекарства за кръвно и сърце станаха безплатни или с намалено доплащане, за да няма толкова сърдечни операции и стендове. Вече няма недостиг на направления при специалист, тъй като бяха осигурени достатъчно средства за профилактика. 4000 деца и младежи с диабет вече имат сензор за постоянен мониторинг на кръвната захар. Кабинетът „Денков“ започна да изгражда системата за спешна медицинска помощ по въздух.

ПП-ДБ ще продължи да организира приемни на открито в общините в област Благоевград за максимална информираност на гражданите как да се грижат за здравето си.

ПП-ДБ се явява на предстоящите парламентарни избори с бюлетина с №14.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK

//