Иран започна атака с дронове срещу Израел

Снимка: БГНЕС

Очаква се бойните дронове да ударят до часове

"Иран е започнал атака срещу Израел, използвайки десетки безпилотни самолети“. Това заяви политическият и глобален анализатор на Си Ен Ен Барак Равид.

Той добави, че ще отнеме часове, докато дроновете достигнат територията на Израел.

Израел потвърди, че ирански безпилотни летателна апарати са били насочени към неговата територия и че системите за противовъздушна отбрана са готови да ги свалят, предаде Ройтерс.

"Иран пусна дронове от територията си по посока Израел", каза говорителят на израелската армия Даниел Хагари в излъчено пряко по телевизията обръщение.

Иранската държавна телевизия също съобщи, че преди минути е била предприета широкомащабна операция с безпилотни самолети от Корпуса на гвардейците на Ислямската революция срещу Израел, предаде ДПА.

"В отговор на престъплението на ционисткия режим, който нападна консулския отдел на иранското посолство в Дамаск, военновъздушните сили на КГИР удариха определени цели в териториите на ционисткия режим с десетки безпилотни самолети и ракети", се казва в изявлението на иранската държавна телевизия IRNA.

Заради нападението Израел ще затвори въздушното си пространство от 00:30 ч. местно време, съобщи CNN.

"В съответствие с инструкциите на системата за сигурност, от 00:30 ч. тази нощ въздушното пространство на Израел ще бъде затворено за международни и вътрешни полети", се казва в съобщение на израелското транспортно министерство.

"Поради забавяне на пристигането на полетите в Израел се очаква разписанието на полетите от Тел Авив да се промени. Летище Рамон ще бъде затворено за движение. Молим пътуващите да проверят при авиокомпаниите и на уебсайта на летищните власти за новите часове на полетите, преди да пристигнат на летището. Ще продължим да актуализираме информацията в зависимост от развитието на събитията", добави министерството.

Напрежението между двете враждуващи държави се покачи значително в началото на април, след удар на израелската армия срещу иранското консулство в Сирия. /Dnes.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK