Подредиха листата на БСП в Кюстендил, бившият депутат Иван Ибришимов е втори

Валери Жаблянов, Иван Ибришимов и Мая Шишкова

Ясен е съставът на червената листа в Кюстендилски избирателен район. 

Кандидатите за депутати в 44-ото Народно събрание бяха подредени на проведено тази вечер заседание на Областния съвет на БСП.

Името на водача вече не е тайна за никого. Валери Жаблянов бе предложен от Изпълнителното бюро на партията и утвърден по време на пленума на 11 февруари.

Решението листата да оглави „парашутист“ срещна неодобрението на мнозина активисти, които по време на събранията за номинации дадоха предпочитанията си за местни кандидатури.

Страстите обаче поутихнаха бързо и партийните членове решиха да гласуват доверие на лидерката си Корнелия Нинова, като подкрепят усилията й да реформира и изведе до победа столетницата.

Валери Жаблянов е роден през 1965 година в с. Друган, Радомирско. Завършил е политология в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Специализирал по програмата „Фулбрайт“ в САЩ.​ Той е член на Изпълнителното бюро на БСП и бе досегашен депутат от ПГ на "БСП лява България".

Втори в листата е бившият народен представител д-р Иван Ибришимов от Дупница. Стоматологът получи най-много номинации от съпартийците си. 

Третото място е отредено за кюстендилския адвокат Мая Шишкова, която е общински съветник. След нея се нарежда лидерът на БСП-Кюстендил и ексобластен управител Иван Каракашки.

Петото място в листата е предвидено за кандидат от гражданската квота. Същото се отнася и за последната, 8-а позиция.

Василка Ламбрева от Бобов дол е шеста, а председателят на БСП-Сапарева баня – Явор Дамянов, е седми. 

Предстои 8-членният състав на листата за предстоящите парламентарни избори да бъде утвърден от националното ръководство.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK