Тръмп сравни проблемите си с правосъдието със съдбата на Навални

Снимка: БТА

Бившият президент на САЩ бе осъден в петък на 355 милиона долара глоба за финансови измами

Доналд Тръмп заяви вчера, че е обект на политическо преследване и сравни съдбата си с тази на руския опозиционер Алексей Навални, който умря миналата седмица в затвора, предаде Франс прес.

Бившият президент на САЩ бе осъден в петък на 355 милиона долара глоба за финансови измами за изопачаване на реалната стойност на империята му от недвижими имоти с цел по-изгодно финансиране от банките. Той оприличи тази санкция на начина, по който бе третиран главният опозиционер на Владимир Путин в Русия.

"Това е един вид като с Навални. Форма на комунизъм или на фашизъм", заяви той на проява в Южна Каролина. Тръмп нарече съдията по делото "ненормалник". "Този тип беше решил, че съм виновен още преди началото на съдебния процес", добави той, цитиран от Асошиейтед прес.

Запитан от журналистка от "Фокс нюз", Тръмп не спомена Путин, а само приветства Навални като "много смел мъж", който по думите му е трябвало да си стои на сигурно в чужбина, вместо да се връща в Русия. "Това се случва и в нашата страна. Превръщаме се в комунистическа страна в много отношения", каза той.

Смъртта на Навални породи вълна от възмущение в западните страни, а американският президент Джо Байдън каза, че руският му колега Путин е отговорен за нея.

Тръмп обаче не реагира веднага и бе атакуван за това от опонентката си в първичните избори при републиканците Ники Хейли. "Фактът, че не казва нищо за Навални, показва, че или е на страната на Путин и мисли, че е добре да убиваш политическите си опоненти, или просто не смята, че това е важно", заяви тя в неделя. /БТА/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK