Пуснаха срещу 5000 лева журналиста Димитър Стоянов

Снимка: БГНЕС

Той извади пистолет срещу служител на НАП

Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 43-годишния Димитър Стоянов за хулиганство и за закана с убийство с боен пистолет.

Сигналът за скандал в района на кв. „Хаджи Димитър“ постъпил в полицията вчера, около 18 часа. Изпратеният незабавно екип установил на място 40-годишен мъж. Пред униформените той разказал, че по-рано между него и непознат човек възникнал конфликт заради неправилно паркиран автомобил, като непознатият го заплашил с оръжие, съобщават от Министерството на вътрешните работи.

По случая веднага са предприети издирвателни действия, в резултат на които е установен и задържан другият участник – Стоянов.

Материалите, събрани по образуваното досъдебно производство, са докладвани в Софийската районна прокуратура и задържаният е привлечен в качеството на обвиняем по чл. 144, ал. 3 и чл. 325, ал. 1 (хулиганство и закана с убийство), наложена му е „парична гаранция“ в размер на 5000 лева.

Предвид появилите се интерпретации по случая уточняваме, че полицията изпълнява своите отговорности и задачи по закон, независимо от социална, професионална и друга принадлежност на замесени в дадена ситуация, допълват от Министерството на вътрешните работи.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK

//