Задържаха четирима след акция "Дрога" в Драгоман и Пазарджик

Снимки: ОДМВР - Пазарджик

По случаите са образувани досъдебни производства

Специализираната полицейска операция е проведена след постъпили в РДГП-Драгоман данни за съхраняване и разпространение на наркотични вещества - канабис, амфетамин и метамфетамин. В рамките на предприетото разследване граничните полицаи идентифицирали самоличността на мъж, който обитавал фамилна къща в Костинброд и според първоначалните данни снабдявал с дрога наркозависими от населените места на територията на общината. 

В последвалите действия били включени служители от секторите „Оперативно-издирвателна дейност“ и „Специални тактически действия“ при РДГП-Драгоман. В  условията на неотложност през вчерашния ден било предприето претърсване на адреса, откъдето полицаите иззели 2,5 г канабис, 1.5 г бяло прахообразно вещество, реагирало при полевия наркотест на амфетамин, мелничка за канабис, семена, дали при наркотеста положителна реакция за същата дрога,  лула за канабис, пет кутии с листчета за цигари. Установено било и обособено избено помещение с част от оборудване, вероятно приспособено за отглеждане на наркорастението. 

Претърсването продължило и в автомобила на 40-годишния мъж. При огледа на превозното средство, във  фабричната кухина, изградена в задния ляв калник, граничните полицаи открили други 381 г канабис.

Мъжът е задържан за срок до 24 часа. 

Криминалисти от РУ-Панагюрище задържаха още трима за отглеждане и притежание на наркотици.

Специализираната акция за противодействие на производството, разпространението и държането на забранените вещества е проведена вчера на територията на панагюрското село Попинци. Органите на реда извършили претърсване на няколко адреса, обитавани от трима младежи на възраст между 18 и 21 години. Така в една от къщите разследващите открили мини оранжерия за отглеждане на канабис. Тя била оборудвана с устройства за контрол на осветлението, температурата и въздуха.

Освен това в землището на село Попинци полицаите открили засадени в саксии на открито пет растения от рода на конопа в различен стадии на развитие.

По време на извършените обиски и претърсвания у тримата млади мъже са открити още малко над 30 грама суха марихуана и няколко таблетки амфетамин. Оборудването за отглеждане на канабис, както и намерената изсушена дрога са иззети. Тримата жители на селото са задържани в ареста на РУ-Панагюрище за срок от 24 часа.

Спрямо тях са образувани бързи производства под надзора на прокуратурата в Пазарджик. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK

//