ВСС откри процедури за избор на председатели на 11 съдилища

Снимка: Infomreja.bg

Определени са и дати за събеседване с кандидат-председателите на районните съдилища в Благоевград, Казанлък и Сливен

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет откри процедури за избор на административни ръководители в Административен съд – Кърджали,  Административен съд - Бургас и девет районни съдилища в градовете Лом, Дупница, Берковица, Ихтиман,  Мадан, Мездра, Оряхово, Тервел и Царево. 

През месец ноември изтичат първите мандатите на председателите на административните съдилища в Кърджали и Бургас, както и на районните съдилища в Лом и Дупница. Обявените на конкурс длъжности за административни ръководители в другите съдилища са вакантни.

Пpeдлoжeния зa нaзнaчaвaнe мoгaт дa ce пoдaвaт в eднoмeceчeн cpoĸ oт дaтaтa нa oбнapoдвaнe нa cвoбoднитe длъжнocти в „Дъpжaвeн вecтниĸ“ в aдминиcтpaциятa нa Bиcшия cъдeбeн cъвeт, пo eлeĸтpoнeн път c ĸвaлифициpaн eлeĸтpoнeн пoдпиc нa oфициaлния имeйл aдpec нa BCC – vѕѕ@vѕѕ.јuѕtісе.bg или чpeз лицeнзиpaн пoщeнcĸи oпepaтop нa oфициaлния aдpec нa Bиcшия cъдeбeн cъвeт – гp. Coфия, yл. „Eĸзapx Йocиф“ № 12.

Решението на Съдийската колегия ще бъде обнародвано в “Държавен вестник” и ще бъде публикувано на Интернет страницата на Висшия съдебен съвет.

Определени са и датите за провеждане на събеседване с допуснатите кандидати в процедурите за избор на административни ръководители на  районните съдилища в Благоевград и Сливен на 10.10.2023 г., а на Окръжен съд – Хасково, и на Районен съд – Казанлък, на 17.10.2023 г.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK