Възпитаничка на Консерваторията по музика в Португалия гостува на Гоцеделчевска сцена

Снимка: Infomreja.bg

Мария - Мадалена Василева завладя публиката с виртуозните си изпълнения на пиано

По традиция Школата по пиано към читалището в Гоце Делчев завърши и тази учебна година с концерт пред гражданството. Но ето че ценителите на класическата музика и посред лято получиха покана за концерт от младите виртуози на пианото с ръководител Людмила Куртова.

Концертната зала на красивата Неврокопска митрополия е изпълнена до краен предел. Гостува младата пианистка Мариа - Мадалена Василева, открила света на музиката точно преди 10 години именно тук, в Гоце Делчев.

Току-що навършила 7 години, тя е завладяна от магията на пианото в Школата на музикалния педагог Людмила Куртова. Минават две години, детето се връща при родителите си в Лисабон и веднага се явява на изпит, за да продължи обучението си като пианистка. Издържа го успешно и става възпитаничка на Националната консерватория по музика на Португалия.

За гоцеделчевската публика Мариа - Мадалена изпълни Прелюдия и фуга – фа минор на Бах, Соната № 3 си бемол мажор от Моцарт, Франжипани на Рос Едуардс и Интермецо опус 117 № 2 си бемол минор на Брамс.

Публиката остана очарована от нейните изпълнения и възторжено я аплодира.

Голям успех на концерта пожънаха и други ученички на госпожа Куртова - Константина Ушилкова, Александра Гебрелиева и Катерина Кръстилова. Под вещото ръководство на изтъкнатия музикален педагог те израстват все повече и повече.

За да чуят изпълненията на младите пианистки и да поздравят тяхната ръководителка, на концерта бяха Негово Високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим и кметът на община Гоце Делчев – Владимир Москов.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK

//