Иван Гешев не знае защо депутатите го викат по спешност

Снимка: Infomreja.bg

Вчера поканата до него била изпратена по спешност

Главният прокурор не е длъжен да се явява в парламентарни комисии. Това заяви пред журналисти Иван Гешев, който въпреки това си мнение дойде в парламента за заседанието на Комисията по противодействие на корупцията, която се събра извънредно за изслушване относно медийно изнесени публикации и изявление на евродепутата Томаш Здеховски относно петорна експертиза на публикуването снимки от спалнята на премиера Борисов.

По думите му според решението на КС в правна комисия можел да представя аналитична и обобщена информация по конкретни досъдебни производства, съобщава news.bg. Все пак той поясни, че за прокуратурата е от значение взаимодействието с отделните власти. Това взаимодействие предполага взаимно уважение, подчерта Гешев. По думите му днес той е извикан в комисията несвоевременно и незаконосъобразно.

Вчера поканата до него била изпратена по спешност в 16.00 часа с искане за информация до 17.00 часа. Затова и главният прокурор заподозря депутатите в липса на усещане за държавност. Не зная за какво ме викат в момента, подчерта той.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK