Отводняваха столицата цяла вечер след бурята

Снимка: Метео България

Майка и дъщеря са били евакуирани

Екипите на СДПБЗН са получили 93 сигнала за наводнени приземни етажи, паднали дървета и запушени канализационни шахти, отработени са 23 сигнала. Няма информация за пострадали или бедстващи граждани, съобщават от Министерството на вътрешните работи.

По-характерни сигнали:

-отводнените са читалище, детска градини и училище в ж.к. „Младост 1“  и жк. “Сухата река; приземен етаж на старчески дом в ж.к. „Мусагеница“ ;

- отстранено паднало дърво до мол „Сердика“;

- закъсал автомобил в ж.к. „Христо Смирненски“ и закъсал автобус, движещ се по линия 118, вследствие залято пътно платно на пътя от с. Яна към посока София;

- преляла река  в кв. „Манастирски ливади“;

- наводнени са подлези в ж.к. „Младост“, ж.к. „Триадица“ и на кръстовището на бул. „България“ и бул. „Гоце Делчев“;

- вследствие на късо съединение се е запалило ел. табло на градския транспорт, намиращо се срещу „Централни хали“.

Екипите на РДПБЗН – София са отработили 9 сигнала за наводнени приземни етажи и паднали дървета.  От 19 часа снощи на територията на община Божурище е обявено бедствено положение за населените места: с. Хераково, с. Златуша, с. Старо село, с. Храбърско и кв. Черна бара, гр. Божурище.

В резултат от обилния валеж е прелял язовир над. с. Батошево, общ. Севлиево, област Габрово. Започнало е контролирано изпускане през основния изпускател, вследствие на което водата е отнесла няколко селскостопански постройки. Наводнени са приземни етажи на къщи и дворове.

"Ситуацията в София е овладяна, в момента работим само за отводняване на частна сграда в "Триадица". Нашият екип е там от през нощта. Трябва да отводним и трафопост, който захранва абонатите в района".

Това коментира пред bTV Красимир Димитров, директор на дирекция "Аварийна помощ и превенция", след силната буря снощи в столицата.

"Получените сигнали са 230. Заедно с колегите от столичната пожарна работихме цяла нощ. 18 екипа бяха мобилизирани. 45 бяха критичните сигнали, които отработваме", обясни още той.

"Два от тях са бяха излизане на река на околовръстен път, което застрашаваше движението да бъде блокирано. Успяхме с техника и с хора да го спрем", посочи Красимир Димитров.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK

//