След катастрофата с кола на НСО: И двамата шофьори с нарушения назад в годините

Снимка: Infomreja.bg

Те са такива, които не влияят пряко на безопасността на движението, заяви комисар Мария Ботева

След катастрофата с кола на НСО, справката в „Пътна полиция” сочи, че и двамата водачи имат провинения назад в годините. Това обясни комисар Мария Ботева пред Нова тв.

„Такива, които не влияят пряко на безопасността на движението. Примерно неправилно паркирано превозно средство”, обясни комисар Ботева.Тя призна, че шофьорът на НСО е глобяван назад във времето и за превишена скорост.

„Пренебрежимо ниско превишения на скоростта. Общо 4 регистрирани такива”, заяви Мария Ботева.

По отношение на знака „Стоп”, за който имаше информация, че шофьорът не е видял, тя каза, че първоначалният оглед сочи, че знакът е поставен на правилното място.

Всички автомобили на НСО имат необходимите документи, преминават ГТП. Съответният автомобил също е преминал, има сключена застраховка „Гражданска отговорност”. Когато става въпрос за такива организации полицата е колективна, обясни още комисар Ботева.

По отношение на катастрофата в Пловдив, при която загинаха двама души, а други двама пострадаха, Мария Ботева обясни, че водачът е бил правоспособен, с по-малко контролни точки. Те са били по-малко и защото до преди 1 година е бил нов водач и тогава се получават по-малко точки.  

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK

//