Кметът Москов награди победителите в международно състезание по ментална аритметика

Снимки: Община Гоце Делчев

Децата от Гоце Делчев са покорили сърцето на Каталуния

Кметът на община Гоце Делчев се срещна с представителите на SmartyKids Гоце Делчев - детски образователен център, които спечелиха призови места на Международното състезание по ментална аритметика HORUS 8, проведено преди броени дни в Барселона, Испания.

На срещата присъстваха Константин Червенков, Харизан Тамахкяров, Георги Бучков, Гергана и Цветелина Жилеви, техният ръководител Ангел Атанасов и Костадин Харисков – началник отдел „Образование, здравеопазване, социални дейности, култура и спорт“ в община Гоце Делчев.

„Безкрайно горди и щастливи сме да споделим с вас, че нашите супер смартита, покориха сърцето на Каталуния, като се представиха по чудесен начин на състезанието, в което взеха участие над 220 умни деца от 7 държави“, разказа преподавателят Ангел Атанасов.

България бе представена в състезанието от 40 участници, като постиженията на децата от Гоце Делчев са наистина фантастични:

          Константин Червенков - Шампион на Шампионите

          Харизан Тамахкяров – Шампион

          Георги Бучков - 1-во място

          Гери и Цвети Жилеви - 2-ро място

По време на срещата те разказаха повече за проведеното състезание и направиха демонстрация на своите умения, като за 5 минути решиха между 50 и 70 задачи.

Кметът на община Гоце Делчев поздрави децата за техните отлични постижения и им пожела все така да печелят и да прославят града и Родината си. Той им връчи грамоти и подаръци за постигнатия успех.

Техният ръководител Ангел Атанасов благодари на кмета Владимир Москов за помощта и му връчи награда за голямата подкрепа, която оказва на талантливите и умни деца в община Гоце Делчев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK

//