Жънаха канабис в Петричко, 5-има шофьори са хванати да карат дрогирани

Снимка: Infomreja.bg

Канабисът е бил засят и отглеждан край село Гега

Специализирана полицейска операция се проведе през изминалия петък в Петричко.

Откирити са 134 стръка канабис. Те били засадени в обезлесен участък на Държавен горски фонд в местността Боровичко, землище на с. Гега, общ. Петрич, а тяхното общо тегло е около 241,200 килограма.

Непосредствено до обособената нива, от органите на реда са намерени и положени да се сушат около 5,700 килограма клони и съцветия, които след направен полеви тест също са реагирали положително на канабис.

По случая е образувано досъдебно производство, съобщава от МВР. 

От полицейски служители на Първо РУ-Благоевград, е задържан 28-годишен мъж от с. Долно Осеново, общ. Симитли. Той е обискиран, а в себе си носил 0,67 грама канабис. 

Край с. Ново Делчево, проверка на лек автомобил БМВ с 34-годишен водач от с. Дамяница, показва, че водачът шофира след употреба на наркотично вещество.

Той съхранявал 0,97 грама амфетамин.

Мъжът е задържан.

В обедните часове на 17.09. на ул. „Места“ в Петрич, от полицейски служители е спрян за проверка лек автомобил „Ауди“, управляван от 22-годишна жена от с. Левуново. С техническо средство е установено, че водачката на автомобила шофира дрогирана. Последвал е арестът ѝ.

Мъж на 23 години от Разлог е задържан, след като управляваният от него лек автомобил „Мерцедес“ е спрян за проверка около 23:00 часа на 17.09. на ул. „Владо Черноземски“ в Благоевград. Направената проба показва, че шофьорът е употребил наркотици. Задържан е.

Около 11:50 часа на 18.09. на ул. „Сефан Стамболов“ в Сандански е проверен лек автомобил „Ауди“ с 33-годишен водач от града. От органите на реда е установено, че водачът на автомобила шофира след употреба на наркотично вещество. Задържан е до 24 часа.

Само двама пък са водачите на пътя, които са хванати след употреба на алкохол.

На 16.09. около 9:10 часа по ул. „Стефан Стамболов“ в Сандански, 38-годишен мъж от с. Абланица е управлявал лек автомобил „Лада“ с наличие на 1,34 промила алкохол в издишания въздух.

На следващия ден около 22:15 часа по пътя между Гоце Делчев и с. Добротино, 50-годишен мъж от Гоце Делчев е управлявал лек автомобил „Рено Меган“ с наличие на 2,87 промила.

Лицата са задържани за 24 часа.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK