Европейската обиколка на Зеленски продължава с визита в Лондон

Снимка: gettyimages

Великобритания снабдява Украйна с крилати ракети с голям обсег

Украинският президент Володимир Зеленски заяви днес, че ще посети Великобритания, за да се срещне с британския премиер Риши Сунак, предаде Ройтерс. 

През уикенда Зеленски се срещна с лидерите на Германия и Франция, както и с италиански официални лица, за да поиска още военна и финансова подкрепа за Украйна.

"Днес – Лондон. Обединеното кралство е лидер когато става въпрос за увеличаване на военния ни капацитет по земя и въздух. Това сътрудничество ще продължи днес", написа Зеленски в "Туитър". "Ще се срещна с моя приятел Риши. Ще проведем съдържателни разговори както на четири очи, така и между делегации", допълни украинският държавен глава.

Малко по-късно пресцентърът на британското правителство съобщи, че Зеленски вече е пристигнал.  

Миналата седмица Великобритания стана първата страна, която започна да снабдява Украйна с крилати ракети с голям обсег, които позволяват нанасяне на удари срещу руски военни обекти, разположени дълбоко зад фронтовите линии, припомня Ройтерс.

Междувременно организаторите на срещата на върха за демокрация в Копенхаген съобщиха, че Зеленски ще се включи във форума чрез видеоконферентна връзка. /БТА/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK