Случи се! Новак Джокович е на колене в Австралия!

Снимка: Gettyimages

Сърбинът допусна поражение от четвъртия в света Яник Синер на полуфинал

Световният №1 Новак Джокович и актуален носител на Australian Open отпадна от първия за годината турнир от Големия шлем. Сърбинът допусна поражение с 1:3 сета (1:6, 2:6, 7:6(6), 3:6) от четвъртия в света Яник Синер на полуфинал. Финалът ще е срещу победителя от двойката Даниил Медведев - Александър Зверев, съобщава Топспорт.

Италианецът започна срещата с безпроблемен сервис-гейм, след който проби и поведе с 2:0 в първия сет. Синер затвърди пробива си, след което двамата си размениха по гейм - 1:4. Синер отново проби и поведе с 5:1, след което затвърди брейка и спечели първия сет с 6:1.

Италианецът показа по-добра игра и във втория сет. Той достигна до пробив в третия сет и поведе с 2:1. Синер спечели два сервис-гейма на нула, между които и Ноле взе подаването си - 4:2. Последва пробив за италианеца, който бе затвърден - 6:2.

Третият сет бе най-равностойният в срещата, като през цялото време вървеше гейм за гейм. Стигна се до тайбрек, в който Новак Джокович показа по-здрави нерви и спечели с 8:6, за да се върне в мача.

Яник Синер направи петия си пробив срещу нито един за Джокович, в третия гейм на четвъртия сет. Двамата продължиха гейм за гейм и Яник Синер поведе с 5:3, след което сервира за мача. По-добрата игра на Синер си каза думата и италианецът заслужено си спечели място на финала.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK