Станишев: Левицата трябва да се яви на евроизборите обединена, за да има добри резултати

Снимка: stanishev.eu

Затова призова бившият председател на ПЕС и настоящ евродепутат Сергей Станишев

За да постигне добри резултати, левицата трябва да се яви на европейските избори обединена. Затова призова бившият председател на ПЕС и настоящ евродепутат Сергей Станишев:

"За да бъдем убедителни, за да имаме силно представена левица в България, трябват усилия за обединение, за обща листа, която е авторитетна, която може да събуди енергия и то проевропейска енергия, защото пътят на разпиляване и състезаване с "Възраждане" и с другите крайни десни партии на техен терен е задънена улица и трябва да покажем, че ние можем да извоюваме "социална" Европа. В противен случай ще бъдат всички бити поотделно".

Включването му в листата на БСП за европейските избори обаче е под въпрос, стана ясно от думите на Кристиан Вигенин. В момента текат номинациите на основните партийни организации, обясни той:

"Това са над 260 конференции, които трябва да минат до края на март и през април, когато видим всички номинации, ще се съберем и ще решим. Никой не е изначално зачеркнат или изначално включен. За имена изобщо не сме говори досега. Това искам да подчертая. Говорихме за политика. На база на това, което предлагаме като политика, ще намерим най добрите личности, които да ни представляват в кампанията, а след това и в Европейския парламент".

Целта на БСП е да увеличи броя на представителите си в ЕП. Сега левицата разполага с 4-ма евродепутати. Според Вигенин за повишаване на избирателната активност ще допринесе и ако изборите през юни са 2 в 1 – европейски и предсрочни парламентарни, пише БНР.

Вигенин и Станишев участват в конгреса на ПЕС в Рим, където подкрепи номинацията на Никола Шмит като кандидат на ПЕС за председател на ЕК.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK