Радев за Ангел Марин: Извървя жизнения си и професионален път с решителност

Снимка: Infomreja.bg

Президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова изразяват съболезнования по повод кончината на Ангел Марин

Ангел Марин извървя жизнения си и професионален път с решителност, защитавайки интересите на българските граждани и Родината. Отечеството ни ще го запомни като енергична личност, чийто живот и дейност са пример за постоянство и последователност в отстояване на справедливостта и доброто на нашето общество. Това заявява държавният глава Румен Радев по повод кончината на вицепрезидента на Република България в периода 2002-2012 г. Ангел Марин, съобщават от прессекретариата на президента.

„Напусна ни достоен и отговорен човек, български генерал, политик и общественик, отдал безрезервно сили и енергия за демократичното развитие и просперитета на страната ни“, посочва в съболезнователното си писмо до семейството и близките на Ангел Марин Румен Радев. Държавният глава подчертава ясните и принципни позиции, отстоявани от него смело и последователно, независимо от превратностите на политическата конюнктура.  

„Генерал-майор Марин ще остане в историята на Българската армия с безкомпромисния си професионализъм, принципност и високо чувство за дълг и чест“, отбелязва българският президент. „Негова неизменна кауза бяха благоденствието и сигурността на България“, допълва Румен Радев и подчертава, че на тях той остана верен и като вицепрезидент на Републиката в два последователни мандата.

Своите съболезнования към близките на Ангел Марин изразява и вицепрезидентът Илияна Йотова.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK