Две жени пострадаха при верижна катастрофа на пътя София - Варна

Снимка: Infomreja.bg

Произшествието е предизвикано от турски водач

Две жени пострадаха, а на три автомобила са причинени значителни материални щети при верижна катастрофа на пътя София - Варна, съобщиха от ОДМВР-Търговище.

Инцидентът е станал към 15,30 часа вчера след разклона за с. Пролаз в посока Омуртаг. Лек автомобил „Фиат“ с турска регистрация, управляван в посока София от 43-годишен правоспособен водач – турски гражданин, е блъснал с предната си част движещ се пред него товарен автомобил „КАМАЗ“ със софийска регистрация - фирмена собственост, управляван от 53-годишен водач от Търговище, и се е  преобърнал по таван на пътното  платно.  

Впоследствие лек автомобил „Дачия Докер“ с благоевградска регистрация - фирмена собственост, управляван от правоспособен 46-годишен водач от Велико Търново, който е предприел маневра „изпреварване“, се е блъснал в един от двата автомобила.  В резултат на пътно-транспортното произшествие са причинени значителни материални щети на трите участвали в него МПС.

След инцидента в МБАЛ-Търговище, са откарани за преглед две жени от с. Острово, област Разград – на 50 и на 73 г., пътували в лекия автомобил „Фиат“: първата – с контузия на шията, а втората – с контузия на гръден кош. Установено е, че нямат фрактури. Няма опасност за живота им. Жените са прегледани в болницата и са освободени за домашно лечение.

Водачите на трите МПС са изпробвани по надлежния ред за евентуално наличие на алкохол или на наркотични вещества. Пробите са отрицателни. По случая е образувано досъдебно производство.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK