20-годишен подкара автомобил с 260 км/ч

Снимка: Infomreja.bg

За по-малко от 2 години той има 18 фиша и 7 акта за различни нарушения!

На 19 март служители на РУ-Правец се сдобили с информация за клипчета в социална мрежа, показващи шофиране със скорост, в пъти надвишаваща максимално допустимата. Полицейските служители реагирали незабавно и бързо установили, че видеоклиповете са публикувани в профила на криминално проявен младеж от с. Разлив. Единият материал показвал управление в тъмната част на денонощието на главния път в селото с около 240 км/ч при ограничение 50 км/ч. На другите два клипа километражът отчитал скорост от 260 км/ч, а авторът на клипа гордо коментирал възможностите на мощния автомобил.

В хода на извършената незабавна проверка по безспорен начин била установена самоличността на водача и 20-годишният нарушител бил призован да се яви в Районното управление. Извършената справка в автоматизираната информационна система на МВР показала, че младият мъж е правоспособен водач от 2022 г., като до момента вече са му съставени 18 фиша и 7 акта за разнородни нарушения на Закона за движение по пътищата, сред които – управление на МПС като неправоспособен водач, реализиране на ПТП, управление с несъобразена скорост, непоставен обезопасителен колан, за техническа неизправност на автомобила и др.

В снетото му сведение нарушителят признал, че е шофирал с превишена скорост и е споделил клипчетата с цел събирана на повече харесвания в профила си. Установено е, че автомобилите във видеата не са регистрирани на негово име. Връчен му е предупредителен протокол по чл. 65 от ЗМВР. Съставен му е акт по Закона за движение по пътищата и автомобилът, ползван от него към настоящия момент, временно е спрян от движение. Материалите по случая ще бъдат докладвани по компетентност в прокуратурата.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK