Мъжът, хванат с 12 килограма кокаин на Е-79, остава в ареста

Снимка: Infomreja.bg, архив

Поведението на партньорката му извън зала бе агресивно към медиите

Мъжът, транспортирал 12 килограма кокаин за Кулата, остава в ареста.

Това определи съдя Величка Пандева от Окръжния съд в Благоевград.

Андрей Велков бе задържан на 12 юни на Е-79 край Симитли при пътна проверка. В тайник под задната седалка на лек автомобил „Опел Зафира“ бяха намерени 12 пакета, всеки от които с по около килограм от наркотика.

Велков е приведен във Второ Районно управление в Благоевград, където да даде проба за употреба за алкохол и наркотици, тъй като на мястото на проверката не е имало такава възможност.

Според свидетелствата на полицаите, Велков се е държал подозрително, бил е притеснен.

След обиск на колата, са установени пакетите.

Прокурор Стоилова поиска най-тежката мярка, а именно задържане под стража, като искането бе уважено от съда.

Защитата на обвиняемия – адвокат Аделина Натина, поиска клиентът ѝ да бъде освободен или пуснат срещу най-леката мярка – подписка.

Според Натина, колата не е била собственост на обвиняемия Велков, а на негов познат – Емил Динчев, който дал автомобила на Велков за лични цели.

Велков, заяви Натина, не отговаря за колата и какво е било укрито в нея. Адвокатът също така заяви, че на мястото на проверката е пристигнал служител на Криминална полиция, което е странно предвид практиката, че при пътни проверки присъстват само служители на Пътна полиция.

Велков е излежал тригодишна присъда за същото провинение, а преди това има богато криминално досие свързано именно с наркотици.

Според защитата му няма обосновано предположение, че той може да е извършителя, както и че ще се укрие.

В зала бе и партньорката на Велков.

Пред съда той бе лаконичен. Преповтори думите на адвоката си, че иска да бъде освободен.

На въпрос на съдията дали иска да добави нещо, той каза „Нищо“.

Мярката може да се обжалва в тридневен срок в Апелативния съд.

Велков се яви в съда с тъмни очила и шапка. Като преди това журналистите бяха предупредени, че обвиняемият е пожелал да не бъде заснеман.

Задържаният и обвинен е с прякор Бежко.  През 2010 г. влед разследване на bTV и “Код: Криминално” в Петрич са арестувани двама дилъри на кокаин. Андрей Велков и Добромир Перусанов бяха заснети със скрита камера как продават кокаин на наш екип под прикритие. Разследването на журналистите Миролюба Бенатова и Иван Георгиев, заедно с оператора Добромир Иванов беше за пътя на дрогата, новите тенденции и новите играчи на пазара.

Андрей Велков има няколко наказателни производства за притежание и продажба на марихуана. Лично той разказа пред екипа на bTV, че продава килограм канабис за 3000 лева, а срещу комисионна от 1000 лева марихуаната се транспортира от Петрич до София.

Бежко излежава двегодишна присъда.

През 2019 е проведена полицейска операция в Петрич.

На граничния пункт "Кулата" са задържани Сотир Атанасов и Евелин Лазаров, както и Бежко, който се смята за тартор на групата. От колата им бе иззет хероин, добре прикрит в специално пригоден тайник.

След задържането им бяха обискирани и склад и къща в Петрич, където ченгетата откриха и килограм сух канабис.

След акцията в сила влиза 3-годишна ефективна осъдителна присъда.

Андрей Велков има още три присъди в досието си. Осъждан е условно за трафик на хора през граница, за отвличане и кражба.

Той е познат с това, че е следвал право, но не е придобил диплома.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK

//