Държавата даде пари за ВиК и пътни ремонти в Гърмен и Белица

Снимки: МРРБ

Кметовете подписаха споразумения с МРРБ

 „Вярвам, че в Инвестиционната програма за общински проекти, която се финансира от бюджета, общините са включили най-неотложните обекти, които трябва да бъдат изградени, ремонтирани или рехабилитирани. Чрез тях ще бъдат създадени условия за по-чиста питейна вода и подобряване на общинските пътища, които са артериите на икономиката за вашите региони.“ 

Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството инж. Виолета Коритарова пред кметове и общински служители. Те подписаха 69 споразумения за финансиране на включени в програмата обекти на стойност близо 160 млн. лв.

Средствата ще бъдат инвестирани за изпълнение на строителни дейности в 36 общини – Гърмен, Асеновград, Бяла, Севлиево, Ардино, Момчилград, Родопи, Тутракан, Ботевград, Правец, Търговище, Раднево, Чирпан, Белослав, Белица, Малко Търново, Средец, Павликени, Полски Тръмбеш, Свищов, Стражица, Борован, Троян, Балчик, Генерал Тошево, Тетевен, Трявна, Борово, Твърдица, Баните, Мадан, Гълъбово, Казанлък, Антоново, Руен, Златоград. 

Министър Коритарова подчерта, че са положени максимално усилия за сключване на споразуменията в приемливи срокове и че предизвикателство пред местната власт сега е контролът на качеството на изпълнение на дейностите.  Тя увери, че има средства за авансово плащане, които са осигурени от държавния бюджет, а при изчерпване на ресурса от 400 млн. лв., предоставен с Постановление на Министерския съвет, ще бъде отпуснат допълнителен ресурс. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK

//