Пожар в жилищен блок в Елин Пелин взе жертва, 51 души бяха евакуирани

Снимка: Infomreja.bg

Огънят тръгва от един от апартаментите и обхваща още 3 жилища

Пожар пламна в жилищен блок в Елин Пелин. Късно снощи огънят тръгва от един от апартаментите и обхваща още 3 жилища. Материалните щети са огромни. Пламъците взеха и една жертва.

Час преди полунощ в един от блоковете в Елин Пелин избухват пламъци. Огънят тръгва от апартамент, който се намира на 5-тия етаж в жилищната сграда. Съседи разказват, че там е живяла сама 59-годишна жена.

На място пристигат линейка, полиция и четири пожарни.  51 души са евакуирани. Единствено 59-годишната жена отказва да излезе от апартамента си. Не успяват да я спасят и загива. Според живеещите в блока, пожарът е запален от  59-годишната жена, а пламъците обхващат още няколко апартамента. Гергана живее точно над апартамента, откъдето тръгва огъня.

„Ето - дограмата, мебелите, тука имаше диван. Сега мисля да си потърся правата. Кой ще ми възстанови дограмата, ремонта на апартамента? Нямаме застраховка”, казва тя. Хората твърдят, че пожарната не е била достатъчно обезпечена, а автомобилът нямат стълба.

От столичната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” заявиха за NOVA, че са направили всичко по силите си. И обясниха, че стълби има само в  градовете, където опасността от пожари на високи етажи е по-голяма. В случая, казват те, стълбата е пристигнала от София за по-малко от 40 минути. /Нова тв/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK