Доброто съществува! Над 10 000 лв. дариха разложани за нуждаещи се

Снимка: Община Разлог

Близо 10 хиляди лева бяха събрани по време на благотворителен коледен базар

Близо 10 хиляди лева бяха събрани по време на благотворителен коледен базар, организиран от Община Разлог, с участието на представители на десетки институции. Каузата, към която се присъединиха и кметът на Община Разлог - инж. Гърменов, зам.- кметовете на Община Разлог- г-н Гюров и г-жа Колчева- Фарфарова, председателят на Общински съвет- Разлог - д-р Копанарова и управителят на “МБАЛ Разлог” ЕООД- д-р Божикова, обедини всички благодеятели с цел набиране на средства към общински "Фонд за подпомагане лечението на жители на община Разлог - Росен Коцаков".

В последния ден от базара, г-жа Колчева- Фарфарова връчи грамота за “Посланик на добрите дела за 2022 година” на г-жа Борислава Коцакова, след което бяха раздадени и грамоти на всички участници в Базара за присъединяване към благотворителни инициативи, в помощ на жителите на община Разлог през годината.

Към доброто дело за 2022 година с ръчно изработени коледни сувенири и сладкиши се присъединиха ДГ "Радост", НУ "Св. св. Кирил и Методий", НУ ,,Никола Парапунов”, НУ ,,Яне Сандански” СУ ,,Братя Каназиреви‘‘, ПГ по транспорт, ПГ по МСС, РПГ ,,Никола Стойчев” НЧ ,,Просвета-1908"- с. Баня, Исторически музей- Разлог, ЦСОП "Рилска иглика", ДВЛФУ и ЗЖЛФУ- село Долно Драглище, Сдружение "Шанс", Дневен център за деца и пълнолетни, Дневен център "Блян", Център за социална рехабилитация и интеграция и Защитено жилище за лица с интелектуални затруднения, Център за обществена подкрепа, Център за настаняване от семеен тип за деца без увреждания - Разлог, Величка Алуминова- кмет на село Годлево, жители на село Годлево, Антонио и Величка Дуцеви, Здравка Пармакова Кристина Джупанова и семейство Пъргови.

Общински “Фонд за подпомагане лечението на жители на община Разлог - Росен Коцаков” е създаден през 2022 година, с идеята за частично или цялостно подпомагане лечението на нуждаещите се жители на община Разлог.

От създаването на фонда, комисията за разглеждане на постъпили заявления, преглежда и обсъжда внимателно всеки един случаи, след предоставяне на пълна документация - епикризи, оферти за лечение и документи, описани в изисква за частично или цялостно финансиране.

С цел прозрачност, ясно и целенасочено разходване на финансовата помощ, нужните средства се отпускат директно на лечебното заведение, направило оферта за извършване на съответното лечение и/или манипулация. Към настоящия момент общинският фонд е превел сумата от 34 хиляди лева, в помощ на лечението на петима нуждаещи се- жители на община Разлог, съобщават от Общината.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK