Бивша винарна изба в Пещера била превърната в оранжерия за марихуана

Снимки: ОДМВР, Пазарджик

Стопанин на оранжерията - 22-годишен столичанин

Добре оборудвана и умело прикрита оранжерия за отглеждане и обработка на марихуана разкриха криминалисти от ОДМВР-Пазарджик, и Районното управление в Пещера.

Вчера екипи от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР-Пазарджик, съвместно с колегите си от група „Криминална полиция“ при РУ-Пещера, осъществили полицейска акция на територията на брациговското село Исперихово. Полицаите влезли в масивна сграда, ползвана като винарска изба в миналото. Вътре те открили отлично оборудвана и добре прикрита оранжерия за отглеждане и последваща обработка на марихуана. Помещенията разполагали с вентилация, устройства за регулиране и контрол на влажността, температурата, осветлението. Намерени са общо 889 броя растения канабис в различен стадий на развитие.

В помещение, обособено като сушилня, органите на реда установили наличието на 620 грама суха листна маса, която след направена проба с полеви наркотест също реагирала положително на марихуана.

 Полицаите установили, че стопанин на незаконното съоръжение и отглежданите в него растения е 22-годишен столичанин. Той е задържан за срок от 24 часа в полицейското управление в Пещера.

Цялата открита дрога и оборудване са иззети.

Работата по случая продължава под надзора на Районната прокуратура в Пазарджик.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6