Нова вълна от протести в Гърция след тежката жп катастрофа

Снимка: Ройтерс

Влаковете не се движат втора седмица

Нова вълна протести в Гърция в памет на загиналите и пострадалите от железопътната катастрофа в края на февруари. Синдикати и студенти искат справедливост за загиналите.

Влаковете не се движат втора седмица.

"Няма да простим и няма да забравим" скандират студентите, които днес повеждат нова вълна от демонстрации. "Няма да позволим прикриване на виновните" е призивът на синдикатите, които днес организират демонстрации в цялата страна.

Ученици, студенти, работници, безработни и пенсионери отново са по площадите на градовете в цялата страна в протестни демонстрации с искане всички отговорни за катастрофата да бъдат изправени пред правосъдието.

Гърците обвиняват не само действащото правителство, но и всички предишни правителства, допуснали пренебрегване на мерките за сигурност на пътниците.

Най-масова е демонстрацията в Атина пред парламента. Стотици участват  в шествията в Солун, Патра, Лариса, както и на остров Крит.

Премиерът Кириакос Мицотакис пое политическата отговорност за трагедията и обяви спешни мерки в железопътния транспорт. /БНР/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK