6 май в Хаджидимово: Празник на града и храмов празник на манастир "Свети Георги"

Снимка: Infomreja.bg

Традиционно празникът на града се чества с много музика, народно веселие, фойерверки

На Гергьовден, 6 май, Хаджидимово чества своя празник. На този ден, когато православната църква почита паметта на Св. Вмкч Георги Победоносец, храмов празник има и манастирът „Свети Георги Победоносец“ край Хаджидимово. По традиция в нощта срещу празника стотици вярващи нощуват в стаите към манастирската обителТе палят свещи с надежда за вяра и изцеление пред чудотворната икона на свети Георги. Празникът на Хаджидимовския манастир всяка година привлича много хора от района, страната и Гърция.

 В град Хаджидимово традиционно празникът на града се чества с много музика, народно веселие, фойерверки.

Празненствата започват на 1 май с детски футболен турнир на местния стадион. На 2 май с футболна среща между ветераните ще бъдат отбелязани 95 години организиран футбол в града. На следващия ден ще има рок концерт на групите „СНП“ и ДАС“.

В неделя, 5 май, тържествената част от програмата ще продължи с приветствие на кмета на общината Людмил Терзиев, а по – късно всички жители и гости на града ще могат да се насладят на концерт на Веселин Маринов.След тържествената и атрактивна заря музикалната програма ще продължи с народно веселие с оркестър "Уникат" и Боряна Карпузова.

На празничния 6 май, Гергьовден, ще бъде отслужена тържествена света литургия в Хаджидимовския манастир. По традиция след това ще бъде направена Лития с чудотворната икона на Св. Георги и ще бъде отслужен водосвет.

Народното веселие ще продължи с изпълнения на Николай Пиринлиев, Гергана Атанасова, Георги Жбантов, Мария Христова, Боби Шапков. Празничната програма ще бъде закрита с изпълнения на певицата Нелина. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK

//