ПМГ в Гоце Делчев отново споделя опита си

Снимка: Infomreja.bg

Гимназията посрещна екипи от 11 училища в страната

Броени дни, след като събра най-добрите химици от средните училища в страната на национална олимпиада, ПМГ „Яне Сандански“ в Гоце Делчев отново стана център на значима образователна изява – „Лаборатории за иновации, проектно базирано обучение и интегрирано знание“ От днес до 26 април тук ще бъдат представители на 11 иновативни училища в страната и ще черпят от богатия опит на елитната гимназия.

На откриването присъстваха Наталия Михалевска от МОН и Ивайло Златанов  - началник на РУО – Благоевград. Тук беше и кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов.

В изказването си госпожа Михалевска се спря на предимствата на проектно базираното обучение и на програмата „Иновации в действие“.

Лабораторията беше открита от директора на училището домакин Елка Божикова. Тя припомни, че гоцеделчевската природо-математическа гимназия е иновативно училище вече 7 години. „ Ще споделяме опита си в името на децата ни. Да си пожелаем мотивирани, качествени и успешни иновации!“, каза тя.

Гостите ще се запознаят с уникалната среда в училището, с екипната работа, която се извършва в него по проекти, и с използването на съвременните технологии. Те ще разберат как тук се променя стандартният образователен модел, как учителите се превръщат в модератори и в какво се изразява сътрудничеството с родителите.

След музикални изпълнения от Вокалната група към гимназията и от талантливата ученичка Даниела Георгиева гостите разгледаха красивата и функционална училищно сграда.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK

//