Палавият съдебен инспектор иска да бъде върнат като следовател

Снимка: ИВСС

Александър Мумджиев е подал документи пред прокурорската колегия на съдебния кадрови орган

Съдебният инспектор Александър Мумджиев иска да бъде върнат като следовател в София. Той е подал документи пред прокурорската колегия на съдебния кадрови орган. Това стана ясно на заседанието на колегията, предаде БТА.

Доклад на районния прокурор във Враца, докладван днес от съдебните кадровици, посочва, че Мумджиев не отговаря на нравствените качества, за да бъде възстановен като магистрат. Става въпрос за действията на Мумджиев в града, където бе на командировка.

Той ще бъде поканен на 29 май за изслушване пред прокурорската колегия.

Припомняме, на 16 май Александър Мумджиев бе арестуван, след като отправял сексуални намеци към камериерки и сервитьорка в хотел във Враца.

Още на същия ден инспекторатът го предложи за освобождаване. Като причина беше посочено негово поведение, несъвместимо със заеманата длъжност, накърняващо престижа на съдебната власт.

На 17 май Мумджиев подаде до Народното събрание уведомление за едностранно прекратяване на трудовото правоотношение с Инспектората на Висшия съдебен съвет (ИВСС). В същия ден той депозира и заявление до главния инспектор на ИВСС за прекратяване на трудовото му правоотношение.  

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK

//