Задържаха 11 дилъри, сред които и непълнолетни, в Ботевградско

Снимка: МВР

лизо килограм различни наркотици са иззети при спецоперация

В хода на проведена в края на миналата седмица специализирана полицейска операция за противодействие на престъпността криминалисти от РУ-Ботевград и ОДМВР-София предприели претърсване на адреса на осъждан столичанин в с. Скравена.

В една от стаите на къщата полицейските служители открили 515 грама суха тревиста маса и пликче с две бели бучки с общо тегло 9 грама, реагиращи съответно на марихуана и амфетамин. Обитателят на жилището е задържан за срок до 24 часа, а след приключване на действията по разследването, още същия ден е привлечен като обвиняем и арестът му е удължен до 72 часа.

Успешен удар срещу държането и разпространението на наркотични вещества реализирали и ихтиманските криминалисти.

При проверката на адреса на  криминално проявен местен жител те открили в една от стаите 350 грама суха зелена тревиста маса, реагираща на MDMA. Пликче с доза от същото наркотично вещество полицейските служители иззели от проверена в района на учебно заведение 17-годишна девойка. Двамата са задържани за срок до 24 часа. По първия случай е образувано досъдебно производство, по втория е регистрирана преписка.

Петима души са задържани във връзка с открита дрога от служители на РУ-Правец.

При извършване на обход в района на пътен възел Джурово автопатрул предприел проверка на двама пешеходци. От джоба на якето на единия са иззети девет станиолови свивки със суха зелена тревиста маса, реагираща на MDMA. Младежите са задържани в ареста на районното управление, а по случая е регистрирана преписка. Още две свивки със същото наркотично вещество служителите на реда открили при проверката на лек автомобил. При извършените допълнителни проверки на адресите на водача и двамата му спътници, е конфискуван един кубик незаконно добита дървесина. Тримата осъждани мъже са  задържани за срок до 24 часа. Регистрирана е преписка.

Значителни количества марихуана са иззети и от служителите на реда в Пирдоп и Самоков. За срок до 24 часа са задържани криминално проявен пирдопчанин, държал в себе си 6 грама канабис и негов съгражданин, също известен на органите на реда, у когото били открити 4 грама от същия наркотик. По двата случая са започнати бързи производства. Вакуумиран плик с 10 грама канабис са иззети и от самоковските полицаи при извършена проверка в дома на местен жител. Криминално проявеният мъж е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK