Кюстендилски ученици ще бъдат приемани без изпит в Университета по библиотекознание

Снимки: Община Кюстендил

Уважаеми ученици, вярвайте в мечтите си и знайте, че това към което сте се насочили, е много перспективно, заяви служебният министър на туризма

Ученици, завършили средното си образование в Кюстендил, да бъдат приемани без приемни изпити в Университета по библиотекознание и информационни технологии (УНИБИТ) – тази договореност постигнаха Община Кюстендил и университетът.

Проф. д.ик.н. Стоян Денчев, дългогодишен ректор, а сега председател на Съвета на настоятелите на висшето училище и настоящият ректор на висшето училище проф. Ирена Петева и Румен Драганов - директор на Института за анализи и прогнози на информационната среда в туризма, проведоха срещи с учениците от Професионална гимназия по туризъм „Н. Й. Вапцаров“ и Професионална гимназия по икономика и мениджмънт „Йордан Захариев“.

Те представиха специалностите в университета и възможностите пред бъдещите студенти, а в рамките на месец май предстои такива срещи да бъдат проведат и с учениците от Езикова гимназия „Доктор Петър Берон“ и ПМГ „Проф. Емануил Иванов“.

По време на срещата с учениците от Професионалната гимназия по туризъм, те бяха поздравени лично от служебния министър на туризма – г-н Евтим Милошев, който им пожела успех в бъдещето им развитие:

„Уважаеми ученици, вярвайте в мечтите си и знайте, че това към което сте се насочили, е много перспективно и в световен план, но най-вече в нашата страна. Защото страната ни има изключителни възможности за развитието на туристическия потенциал. Вярвайте на преподавателите си, уважавайте професията и нека късметът да бъде с вас!“, каза служебният министър на туризма.

Той изрази радостта си от възможността да се обърне към учениците, макар и по телефона и изрази огромното си желание да дойде на място, за да се запознае с тях.

Служебният министър на икономиката и индустрията – г-н Петко Николов, също отправи личен поздрав към учениците от Професионална гимназия по икономика и мениджмънт „Йордан Захариев“. Той им пожела да вярват в себе си и да вървят уверено към своите мечти.

„От името на Община Кюстендил благодаря на служебния министър на туризма г-н Евтим Милошев и на служебния министър на икономиката и индустрията – г-н Петко Николов, че намериха време да се обърнат към Вас, младите хора на Кюстендил и с думите си да ви мотивират – защото мотивацията е основен двигател за бъдещето развитие. Надявам се, че възможностите, които колегите от УНИБИТ представиха, също ще ви помогнат при вземането на решенията за вашето бъдеще“, каза зам.-кметът Кристиян Иванчов, който също присъства на срещите с учениците.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK

//